Coronamaatregelen op Radio Clash

Vzw Dirty Jessica, organisator van Radio Clash, volgt steeds de recentste aanbevelingen van de overheid. Onderstaand regel kan dus nog worden aangepast, naargelang de pandemie evolueert. Raadpleeg daarom regelmatig deze pagina of de website. Zeker vlak voordat u naar het evenement komt.


Naar aanleiding van de nationale veiligheidsraad op maandag 19 juli 2021 gelden volgende regels met betrekking tot Radio Clash. Om toegang te hebben tot Radio Clash, moet je beschikken over het volgende:


 • Een Covid Safe Ticket (CST). Dit ticket kan je bekomen door de gratis app 'CovidSafeBE' te installeren op uw smartphone. Surf naar https://covidsafe.be/ voor meer info rond de app. Een ticket met QR-code wordt gegenereerd van uw gezondheidscertificaat en geeft met een groen of rood scherm aan bij het scannen aan de ingang of u toegelaten kan worden of niet.


 • Wij vragen u om de Covid Safe applicatie op uw telefoon te downloaden. Maar via mijngezondhied.be kan u ook een vaccinatiecertificaat downloaden of laten opsturen.
  • Als je niet erg computervaardig bent, of gewoon liever het Covid Safe Ticket per post opgestuurd krijgt, dan kan dit ook. Dan zal je wel rekening moeten houden met een wachttijd van ongeveer 1 week. Je kan een aanvraag indienen via de helpdesk van de regio waarin je gevaccineerd werd:

   Vlaanderen: 078 78 78 50 (9 tot 19u op weekdagen) (internationale oproepen: +32 78 78 78 50). Alle types certificaten kunnen door de Helpdesk ook verstuurd worden naar jouw eBox, deze moet dan wel geactiveerd zijn.

   Brussel: 02 214 19 19 (9 u. tot 17.30 u. op weekdagen en van 10-17.30 u. in het weekend)

   Duitstalige Gemeenschap: 0800 23 032 (9 u. tot 17 u. op weekdagen)

   Franse Gemeenschap (Wallonië): 071 31 34 93 (9 u. tot 19 u. van maandag tot zaterdag)

GROEN = TOEGANG TOT RADIO CLASH


Je krijgt een groen scherm als:

 • Je een bewijs van volledige vaccinatie hebt. Om een geldig vaccinatiebewijs te kunnen voorleggen, dient u minstens 14 dagen voor het evenement volledig gevaccineerd te zijn met het Pfizer, Astra Zeneca of Moderna vaccin en 4 weken met het Johnson & Johnson vaccin

 • Je een negatieve PCR-test hebt ondergaan die niet langer dan 48 uur voor de start van het evenement oud is. Een negatieve PCR-test is geldig de dag van afname + 48u. Een PCR-test kan je laten afnemen in een erkend testcentrum. Surf naar www.mijn-gezondheid.be voor meer informatie.

 • Je in het bezit bent van een herstelcertificaat. Een herstelcertificaat geeft eveneens recht op toegang tot Radio Clash. Dit geldt vanaf dag 11 na een besmetting tot 180 dagen na de besmetting.

 

Er zullen geen antigeen(snel)testen worden afgenomen bij de inkom van het evenement. Kosten van testen die op voorhand worden afgenomen kunnen niet verhaald worden op de organisatie.

 

Wie ziek is of symptomen vertoont zoals bijvoorbeeld koorts kan alsnog de toegang geweigerd worden.


ROOD = GEEN TOEGANG TOT RADIO CLASH


Bezoekers krijgen een rood scherm als:

 • De vaccinatiedatum te recent is (minder dan 14 dagen oud)

 • Het test-certificaat te oud is (en dus verlopen)


 • Op dit moment gaan we ervan uit dat een mondmasker niet verplicht zal zijn. Raadpleeg voor vertrek onze website … voor de recentste maatregelen

 

 • Het Covid Safe Ticket is identiek aan het Europees Coronacertificaat. Indien je reeds beschikt over dit certificaat, hoef je dus geen bijkomend document aan te vragen. Op technisch vlak zijn het Covid Safe Ticket en het Europees coronacertificaat identiek. Beide werken met een QR-code, die automatisch op je smartphone verschijnt via de CovidSafeBE-app

 

 • Wie komt in aan­mer­king voor een Co­vid Safe Tic­ket?
  Iedereen ouder dan 12 jaar (geboortejaar 2009) kan een CST aanvragen. Kinderen jonger dan 12 mogen zonder bijkomende controle het evenement betreden. Wie jonger dan 12 jaar is én EU-burger is, heeft geen COVID-certificaat nodig om binnen te mogen op een evenement. Wie 12 jaar of ouder is, heeft dat wel nodig

 

Algemene info rond het CST en 2 instructiefilmpjes over hoe het CST te downloaden;

https://covidsafe.be/#how-to


Hoe wordt het Co­vid Safe Tic­ket ge­con­tro­leerd?


Het scannen van het CST gebeurt via de COVIDscanBE-applicatie die je gratis kunt downloaden.

Het CST is persoonlijk: maar wij moeten ook de identiteit van de eigenaar kunnen controleren.

Bij het scannen van jouw certificaat moet je ook een identiteitsdocument kunnen voorleggen ter controle dat het certificaat dat je toont van jou persoonlijk is. Dat moet een identiteitsdocument met biometrische gegevens zijn. Een rijbewijs mag dus ook.


Hoe­veel kost een Co­vid Safe Tic­ket?


Het CST is gratis.


Er is wel een kost verbonden aan de test die aan het testcertificaat vooraf gaat. Deze test kost gemiddeld 46,81 euro als je ingeschreven bent bij een Belgische verzekeringsinstelling.


Kinderen, jongeren en volwassenen die nog niet de kans hebben gekregen om zich volledig te laten vaccineren kunnen tijdens de maanden juli, augustus en september 2 keer gratis getest worden.

Info over gratis testen: https://www.info-coronavirus.be/nl/testen/#faq